Конверсии

През 2009г година фирма "Коортех" ООД стартира своята дейност по преоборудване (конверсия) на автомобили с ДВГ (двигатели с вътрешно горене) в напълно електрически. Бяха разработени няколко отделни комплекта за вграждане в зависимост от типа на автомобила, женания пробег и динамика. За първи път в България бяха използвани батерии от ново поколение.  Благодарение на тяхната висока енергийна плътност и ниско тегло конвертираните автомобили оправдаха своята инвестиция. Наред с икономията от средства за горива електрическите автомобили имат и други преимущества - те не замърсяват с изгорели газове, безшумни са и са в пъти по-енергоефективни.

Plug-In конверсии

През 2015 година фирма "Коортех" ООД започва нов проект в сферата на електромобилността. Разбирайки потребностите на своите клиенти за използването само на един автомобил, фирмата стартира проект за обединяване на предимствата на електрическите и конвенционални автомобили. Ръководството на фирмата постави задача да се преработи най-разпространения хибриден автомобил - Toyota Prius (Тойота Приус) в Plug-In.  Именно Плъг-Ин версията обединява високата енергийна ефективност, липсата на изгорели газове в едно с неограничения пробег и удобство.  В най-кратки срокове се извършиха необходимите развойна дейност и експерименти и в средата на 2016 година се пристъпи към изработката на прототип, като в края на същата година същия беше реализиран.

Електромотори и инвертори

Богат набор от електромотори и честотни регулатори на български и чуждестранни производители. С мощности от 20 до 150 kW, подходящо за внедряване в електрокари за промишлеността, в товарни и лекотоварни електромобили.

Батерии и балансиращи системи

Фирмата е официален представител на китайския производител на батерии Sinopoly Battery Limited. Разполагаме с батерии от типа LiFePO4, както и от по-новия модел - LiGph, с капацитет от 10Ah до 400Аh. Предлагаме система за баланс на батерията (BMS), която е собствена разработка и производство. Осигуряваме гаранционен и извънгаранционен сервиз.  

DC/DC Конвертори и бордови зарядни

Преобразуватели от напрежението на тяговата батерия към 12 волта работно напрежение, Бордови зарядни с различни мощности и размери.

Зарядни станции

За нуждите на собствениците на електромобили фирмата изгражда зарядни станции в посочени от тях места съобразени с електроразпределителната мрежа. Използваните станции са според стандартите за Тип 2, Шуко, 22kW и 43kW мощности. Производство са на българската фирма Елпром ЕМЗ, гр. Шабла. Технически характеристики: Вход Захранване: 3P + N + РЕ АС напрежение: 400V AC +/- 10% Номинален входящ ток: 32A Номинална мощност: 22 kW Честота: 50/60 Hz Изход Максимална изходна мощност: 22 kW (контакт 1) Максимален изходящ ток: 32 А (контакт 1) Изходно напрежение: 400 V AC 3P + N